It is currently Fri Oct 30, 2020 1:41 pm




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: memory card issue ??
PostPosted: Mon Sep 30, 2019 10:13 am 
New member

Joined: Wed Feb 07, 2018 8:53 am
Posts: 3
Hi guys,
i am a bit confused about my new SP404 A specially process during resampling or recording ext.source into it. It happens that when I finish resampling/rec. there is no the whole section recorded, the small part at the end is missing.
Is it a memory card issue or internal problem? I use 1GB Kingston or original Lexar card.
Thank u for a help.


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: memory card issue ??
PostPosted: Mon Sep 30, 2019 3:09 pm 
Member
User avatar

Joined: Fri Aug 08, 2014 9:47 am
Posts: 787
Location: Gothenburg SE
Hi!
I've had the exact same issue, at times, with my 404sx.
The thing is, it doesn't always do this, just sometimes. I mean ????

Anyway, I usually record an extra half second or so to be safe, then trim the sample afterwards. This trimming can work a bit faster if you reverse the sample before adjusting the end point, since end point will then be heard first when sounding the pad... super quick if you just need to trim off the kick from the start of a new bar, for example.

Hope this makes sense and helps.. have no idea why the 404 cuts off like that instead of just recording until you hit stop. Weird!

_________________
https://soundcloud.com/l_i_f
https://l-i-f.bandcamp.com/
_________________

SP-808 | SP-202 | SP-303 | SP-555 | SP-404sx | OP-1 | Ableton 10 | Tascam 244 | Adobe Audition 1.5


Offline
 Profile  
Top 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: