It is currently Tue Jun 19, 2018 10:22 am




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Saving issues?
PostPosted: Wed Apr 11, 2018 5:13 pm 
Member
User avatar

Joined: Fri Aug 10, 2007 4:35 am
Posts: 1202
Location: Blytheville, Arkansas.
Long time SP fam! Glad to see the site still going. I picked up a 505 a couple months ago. Due to some IRL craziness It's been stored until now. So I finally got around to testing it out. While I really dig the workflow, layout and it's unique features there's a big issue. It takes a ridiculously long time to save a sample. Doesn’t matter if you use the internal memory or the card either. A two bar loop takes 15 minutes real time to save, then it displays “memory full!”. The memory full error seems to display every time you sample anything of any length, from any source. Tried initializing it and formatting the card. Nothing helps. I'm no stranger to old gear but this doesn't seem right. Any ideas?

_________________
@ColeRockLee everywhere!


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Saving issues?
PostPosted: Wed Apr 11, 2018 8:52 pm 
Member
User avatar

Joined: Sun Jan 04, 2009 9:43 pm
Posts: 7256
Location: France-Italy
have you tried to sample without any cards yet?

_________________
http://illtrovatore.bandcamp.com/
Youtube
http://www.myspace.com/illtrovatore


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Saving issues?
PostPosted: Wed Apr 11, 2018 9:28 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Aug 14, 2017 5:47 pm
Posts: 388
not sure tbh . have you selected to save to Card? .. only thing i can think is.. there might be full banks on the memory slot you're trying to save to.

when you enter Record Mode . there is an indication of remaining record time . if you record in Mono .. you double the amount of time available .. aposed to recording Stereo

_________________
http://www.krissothegreat.blogspot.co.uk


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Saving issues?
PostPosted: Thu Apr 12, 2018 1:46 am 
Member
User avatar

Joined: Fri Aug 10, 2007 4:35 am
Posts: 1202
Location: Blytheville, Arkansas.
OK so after reading your replies I'm going to trouble shoot the hell out of this thing tonight. If not figure out the problem maybe, I can at least get a better idea to explain it in more detail. Thanks for the replies.

_________________
@ColeRockLee everywhere!


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Saving issues?
PostPosted: Thu Apr 12, 2018 8:29 am 
Member
User avatar

Joined: Mon Aug 14, 2017 5:47 pm
Posts: 388
blesd bless . yope you're able to sort the issue

_________________
http://www.krissothegreat.blogspot.co.uk


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Saving issues?
PostPosted: Thu Apr 12, 2018 4:58 pm 
Member
User avatar

Joined: Fri Aug 10, 2007 4:35 am
Posts: 1202
Location: Blytheville, Arkansas.
So it turns out the 505 is fine. I just needed to RTFM LOL! Turns out I was misinterpreting the remaining sample time, missing a step in the process and running out all the sample time thinking it was saving. I've never been so happy to be an idiot. Been too long since I had a hardware sampler, I'm rusty. Thanks y'all.

_________________
@ColeRockLee everywhere!


Offline
 Profile  
Top 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: