It is currently Sun Jul 22, 2018 10:14 pm




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Need help figuring out ways to put samples on my SP-303
PostPosted: Tue Jul 10, 2018 10:32 pm 
Member
User avatar

Joined: Tue Jul 10, 2018 10:23 pm
Posts: 10
Hey all,

I just joined the site, so howdy.

I got an SP-303 a while ago and some memory cards just came in the mail. I've been enjoying learning the machine etc, but would really like to load samples from my computer onto the SP, since I really can't afford to go buy records as often as I look for samples online. I've read online that I need an SmartMedia card reader, but nowhere in town has one, so I need to order one. Does anyone else use one? If so, what kind can you recommend?

Many thanks,
Catapult

_________________
http://skelrod.com/


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Need help figuring out ways to put samples on my SP-303
PostPosted: Tue Jul 10, 2018 11:38 pm 
Member
User avatar

Joined: Tue Feb 15, 2011 11:42 pm
Posts: 571
Location: Des Moines, WA
https://www.amazon.com/XBOSS-Arrival-48 ... 2988&psc=1

They’re fairly cheap on eBay as well.

_________________
Livin my life in da underground


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Need help figuring out ways to put samples on my SP-303
PostPosted: Tue Jul 10, 2018 11:52 pm 
Member
User avatar

Joined: Tue Jul 10, 2018 10:23 pm
Posts: 10
Thanks for the reply! I think I found one and ordered it.

_________________
http://skelrod.com/


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Need help figuring out ways to put samples on my SP-303
PostPosted: Tue Jul 10, 2018 11:59 pm 
Member
User avatar

Joined: Mon Apr 17, 2017 9:31 am
Posts: 199
I use a 1/4” to 3.5mm

_________________
303

https://soulchoppa.com/


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Need help figuring out ways to put samples on my SP-303
PostPosted: Wed Jul 11, 2018 1:59 am 
Member
User avatar

Joined: Wed Sep 09, 2015 7:41 pm
Posts: 83
Location: D0WNS0UTH
SOUL CHOPPA wrote:
I use a 1/4” to 3.5mm

Exactly what soul chopp says.

But really
HOLY EFF
Read the manual!
Look at the inputs on the back!
Get a 1/8 to rca :twisted:

YaYyyyyy

_________________
JUST_L00KING_4SUM-L0VE


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Need help figuring out ways to put samples on my SP-303
PostPosted: Wed Jul 11, 2018 7:45 pm 
Member
User avatar

Joined: Tue Jul 10, 2018 10:23 pm
Posts: 10
Thank you all for your responses, I'll check everything out.

_________________
http://skelrod.com/


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Need help figuring out ways to put samples on my SP-303
PostPosted: Wed Jul 11, 2018 8:08 pm 
Member
User avatar

Joined: Tue Jul 10, 2018 10:23 pm
Posts: 10
Alright, I've cancelled my order of the reader in hopes of a simpler solution...

I have an audiobox interface, and I have a couple 1/4" cables. My current setup has been to plug the RCA from my turntable into the sampler and then the sampler to the interface, and the interface to the PC.

So in order to get my PC sound to record onto the sampler, I need to plug a 1/4" to RCA into the sampler from the "phones" jack of the interface, tell ableton to use it as the output device, and record in.

...Right? I'm not really great with the cable stuff yet. :?

_________________
http://skelrod.com/


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Need help figuring out ways to put samples on my SP-303
PostPosted: Wed Jul 11, 2018 8:22 pm 
Member
User avatar

Joined: Tue Jul 10, 2018 10:23 pm
Posts: 10
Alright, apologies for spamming, :( but to make things more concise my question is: Can I sample from PC through an audio interface or do I somehow need to directly connect the PC to the sampler. If it's the latter, how do I do this?

I read the manual and it appears that I can treat the audiobox as a "CD player" in the context of page 11 of the manual and set it to be the output device in my DAW and record into the sampler this way.

_________________
http://skelrod.com/


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Need help figuring out ways to put samples on my SP-303
PostPosted: Thu Jul 12, 2018 6:21 am 
Member
User avatar

Joined: Mon Apr 17, 2017 9:31 am
Posts: 199
It’s literally this simple lol


3.5mm to RCA
https://www.amazon.com/AmazonBasics-3-5 ... 7706&psc=1


OR

3.5mm to 1/4 in
https://www.amazon.com/AmazonBasics-3-5 ... 7706&psc=1

_________________
303

https://soulchoppa.com/


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: Need help figuring out ways to put samples on my SP-303
PostPosted: Thu Jul 12, 2018 2:15 pm 
Member
User avatar

Joined: Tue Jul 10, 2018 10:23 pm
Posts: 10
lol alright, I appreciate it :)

_________________
http://skelrod.com/


Offline
 Profile  
Top 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: