It is currently Tue Oct 17, 2017 9:39 am




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: sp 202 TIMESTRETCH
PostPosted: Sat Feb 08, 2014 11:16 am 
Member
User avatar

Joined: Sat Sep 01, 2012 7:35 pm
Posts: 273
Location: who cares?
Yo Sup guys!

Yesterday i got my SP 202 :D , with the 4mb smart media card.
When i sampled sum to my C/D Bank (CARD), it doesn't timestretch!!!
and it doesn't do the delay function too!!!!
is it normal that this function doesn't work when sample to the card?
It works when i sample to my intern bank , i don't get it.

Can someone please tell me how this works.


thnx alot!


Last edited by Runme_Raw on Sat Feb 08, 2014 12:07 pm, edited 1 time in total.

Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: sp 202 TIMESTRETCH
PostPosted: Sat Feb 08, 2014 12:05 pm 
Member
User avatar

Joined: Wed Dec 12, 2007 6:18 am
Posts: 913
Location: Los Angeles
Yes it is normal- you cannot stretch samples on the card- it is right in the owners manual p32 under Time Stretch from the index:


Attachments:
Screenshot 2014-02-08 04.03.02.png.jpg
Screenshot 2014-02-08 04.03.02.png.jpg [ 25.84 KiB | Viewed 2430 times ]

_________________
https://soundcloud.com/clifford-novey
SP-202, SP-404SX (main one I use), SP-505, SP-555, ES-1, ESX-1, RS7000, etc.
Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: sp 202 TIMESTRETCH
PostPosted: Sat Feb 08, 2014 12:17 pm 
Member
User avatar

Joined: Sat Sep 01, 2012 7:35 pm
Posts: 273
Location: who cares?
Om_Audio wrote:
Yes it is normal- you cannot stretch samples on the card- it is right in the owners manual p32 under Time Stretch from the index:



Thnx alot Om_Audio.
the guy who sold me this wonderfull SP gave me two books : 1 USA and
1 Dutch version. both versions look different inside.
i have only read the dutch version. Now i see page 32 of the USA version :oops:

i gues it's the same with the ''delay'' button.
Because i'm new to this SP , i thought the guy gave me sum defect gear and got a lil panic.Glad it turns out to be normal.
Sometimes these machine-makers have weird rules for the machines.


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: sp 202 TIMESTRETCH
PostPosted: Sat Feb 08, 2014 12:20 pm 
Member
User avatar

Joined: Wed Dec 12, 2007 6:18 am
Posts: 913
Location: Los Angeles
Right on, I'm sure the Dutch version has an index though with Time Stretch listed too. ;)
C

_________________
https://soundcloud.com/clifford-novey
SP-202, SP-404SX (main one I use), SP-505, SP-555, ES-1, ESX-1, RS7000, etc.


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: sp 202 TIMESTRETCH
PostPosted: Sat Feb 08, 2014 1:10 pm 
Member
User avatar

Joined: Sat Sep 01, 2012 7:35 pm
Posts: 273
Location: who cares?
Om_Audio wrote:
Right on, I'm sure the Dutch version has an index though with Time Stretch listed too. ;)
C



Yes it has , but nothing about my question .
it has it's ''timestretch topic'' on page 35.

glad i have 2 books and this forum :D


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: sp 202 TIMESTRETCH
PostPosted: Sat Feb 08, 2014 7:53 pm 
Member
User avatar

Joined: Sat Sep 01, 2012 7:35 pm
Posts: 273
Location: who cares?
another question fam...

Are there more reasons why it doesn't timestretch?

because i used all the 3 reasons from page 32 , like you told me.
But still 1 sample wont work , is this because it is too short or sum ?


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: sp 202 TIMESTRETCH
PostPosted: Tue May 06, 2014 6:20 pm 
Member

Joined: Thu Aug 01, 2013 4:11 pm
Posts: 446
I still don't have a memory card, and I'm brand new to 202 live beatz style.
but I really like the real pitch on it. One thing i notice for the pitch on internal banks is. When you use pitch, it pitches all the sounds, this makes me a sad ,I can deal with it. this logic is still a little bit confusing to me because I'm so used to the way 303 and 404 FX are applied to different sample pads.

Also you cannot play 2 mono samples on the internal if 1 has ring mod and one has time stretch. Kinda weird, I guess ill bounce to the 606 if I have to, I'm digging the sound,

I had a 202 a very long time ago , I used for loops only, so i didn't worry about digging deep into the parameters and limits of the machine.

cool!!!


Offline
 Profile  
Top 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: