It is currently Fri Dec 15, 2017 8:08 am




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: A question about the sp555 before buying one
PostPosted: Wed Feb 25, 2009 7:20 pm 
New member

Joined: Wed Feb 25, 2009 7:16 pm
Posts: 2
Hi guys
i thought about buying an sp555 and i like all the options it has(the only con for me is that it doesn't have a screen).
but i need to know, can i use it as my sound card on the pc?
like use it with asio and recording vocals straight to the daw i'm using(in my case fl studio).


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 25, 2009 8:29 pm 
555 Award Winner '09
User avatar

Joined: Fri Jun 27, 2008 10:04 am
Posts: 1987
Location: *The Bay Area California*
ya but just make sure you download the driver provided on the cd and change your audio driver settings in fl to sp-555 and you should be good to go

_________________
www.soundcloud.com/JayLost


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 25, 2009 11:13 pm 
Member
User avatar

Joined: Tue Apr 01, 2008 4:06 pm
Posts: 647
Location: New Mexico
the 555 is GREAT as a sound card. that usb is dope ass shit.

_________________
www.myspace.com/shmedy


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 28, 2009 1:41 pm 
New member

Joined: Wed Feb 25, 2009 7:16 pm
Posts: 2
THANKS FOR THE ANSWER, HOPEFULLY I'LL BE BUYING ONE SOON.


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 28, 2009 4:57 pm 
Member

Joined: Fri Dec 12, 2008 6:38 am
Posts: 46
Location: desert
I would consider it a pro that it doesnt have a screen, everything is right there, no fuckin 'rounnd


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 28, 2009 5:04 pm 
555 Award Winner '09
User avatar

Joined: Fri Jun 27, 2008 10:04 am
Posts: 1987
Location: *The Bay Area California*
YEAH...MEANS YOU HAVE TO LISTEN AND THAT GOOD FOR EAR TRAINING 8)

_________________
www.soundcloud.com/JayLost


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: A question about the sp555 before buying one
PostPosted: Sun Jul 02, 2017 11:34 pm 
New member

Joined: Sun Jul 02, 2017 11:11 pm
Posts: 1
So, I need to know some things before spending that money...

I need a machine that plays loops in sync, and that FX section (basically triggering song elements). I don't care about sampling, sequencing, the Loop Capture fiasco or anything (for now at least)

1. According to Roland's website, this baby streams audio directly from the memory card. Does this mean that importing files loads only pad assign data (or possibly play mode and tempo)? How does this affect RAM usage?

2. The manual says that File Import does not load samples individually. Is it possible to load all banks full (and FX settings) in one go? Some folks here complained about this featrue being not reliable enough.. are they the unlucky ones, or is that solved in a fw update?


Offline
 Profile  
Top 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: