It is currently Sat Nov 25, 2017 7:53 am




Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 15, 2008 8:58 pm 
Member
User avatar

Joined: Thu Dec 28, 2006 4:07 am
Posts: 1160
Location: Miami FL
nope :(

_________________
"Tellin my people we can flee to advantage but man is still a man and where he stands he'll leave damage" -Qwel

www.myspace.com/djfrantic


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 16, 2008 7:01 pm 
Member

Joined: Wed Jan 16, 2008 9:35 pm
Posts: 78
loop capture is for 15 secs max. anything longer can just be sampled to a pad though


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: oop capture without stopping
PostPosted: Sat Apr 26, 2008 6:50 pm 
New member

Joined: Sat Apr 26, 2008 4:57 pm
Posts: 9
i cannot see how it is done..

i play a loop yes the first loop i get resampled to a pad, i erase the first loop after starting the resampeled one..but if i want to resample the second loop capture the looping sample on the pad - the one i loopcaptured at first - cuts of..
so it doesn;t work..


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject:
PostPosted: Sun Apr 27, 2008 8:51 pm 
Member
User avatar

Joined: Thu Dec 28, 2006 4:07 am
Posts: 1160
Location: Miami FL
hit effect assign and record to clear out the loop without stopping everything else.

_________________
"Tellin my people we can flee to advantage but man is still a man and where he stands he'll leave damage" -Qwel

www.myspace.com/djfrantic


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 28, 2008 7:10 am 
New member

Joined: Sat Apr 26, 2008 4:57 pm
Posts: 9
yes i know.. that but theproblem arises after you have triggered the resampeled loop erased this one on the loop capture and caputured another one.. as soon as you resampe that one the looping previously recorded loop stops.. and since we where talking about looping without s topping the playback.. it is sort of not working


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 21, 2008 4:19 pm 
New member

Joined: Wed May 21, 2008 4:09 pm
Posts: 4
even if you select the "external source only" on the loop capture?
What is a pity is that you can't "BPM resample" so it's hard to have a clean backup.


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jul 01, 2008 8:38 pm 
Member
User avatar

Joined: Tue Jan 23, 2007 5:34 am
Posts: 262
Location: Buenos Aires, Argentina
work perfetly...please read all the link of dj frantic...

LINK: viewtopic.php?t=1405

_________________
http://www.vivipedraglio.com
http://www.myspace.com/vivipedraglio
http://www.youtube.com/vivipedraglio
http://www.reverbnation.com/vivipedraglio
http://www.soundcloud.com/vivipedraglio


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 02, 2008 6:17 am 
Member

Joined: Mon Jun 23, 2008 6:53 pm
Posts: 17
noize wrote:
What is a pity is that you can't "BPM resample" so it's hard to have a clean backup.


WORD!


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 30, 2008 6:06 pm 
New member

Joined: Sun Nov 09, 2008 6:09 pm
Posts: 8
Location: France
i would pay $ 1.000.000 cash to anyone who would make a little youtube demo video of this "trick", that is the ability to record different samples to different pads in live situation, without ever pressing "stop", and being able to then play with them independentlly (≠ overdub)

... :) ! cause I can't understand how realistic in a live situation this work around is, and I'm sure a little video tutorial would help loads of people :o


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 04, 2008 12:34 am 
New member

Joined: Thu Dec 04, 2008 12:25 am
Posts: 3
akanjee wrote:
i would pay $ 1.000.000 cash to anyone who would make a little youtube demo video of this "trick", that is the ability to record different samples to different pads in live situation, without ever pressing "stop", and being able to then play with them independentlly (≠ overdub)

... :) ! cause I can't understand how realistic in a live situation this work around is, and I'm sure a little video tutorial would help loads of people :o


Seconded, I just don't know what's going on.


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: I found a way to make loop capture slightly more usefull
PostPosted: Sun Feb 07, 2010 5:09 pm 
New member

Joined: Sun Feb 07, 2010 5:05 pm
Posts: 1
Quote:
i would pay $ 1.000.000 cash to anyone who would make a little youtube demo video of this "trick", that is the ability to record different samples to different pads in live situation, without ever pressing "stop", and being able to then play with them independentlly (≠ overdub)

... :) ! cause I can't understand how realistic in a live situation this work around is, and I'm sure a little video tutorial would help loads of people :o


Ask and ye shall receive.. :D

http://www.youtube.com/watch?v=q-JN7oqooVY

Note that i made that in literally 30 seconds.. so its not the best quality, but demos the concept well.


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: I found a way to make loop capture slightly more usefull
PostPosted: Sun Feb 07, 2010 11:41 pm 
Member
User avatar

Joined: Tue Apr 01, 2008 4:06 pm
Posts: 647
Location: New Mexico
$1,000. :D

_________________
www.myspace.com/shmedy


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: I found a way to make loop capture slightly more usefull
PostPosted: Fri Jul 02, 2010 10:44 pm 
New member

Joined: Sun Jun 27, 2010 11:40 pm
Posts: 4
Now i don't suppose there's a workaround to sample from the line in to a pad without stopping playback? Say I have pad 3 playing a loop and I just want to sample guitar from the line in to pad 4 without stopping 3 from playing? I tried to find another thread addressing this but have found no answers, and I'm inclined to believe in unicorns and leprechauns before I believe Roland left out such an obvious, basic feature off on such an expensive piece of equipment.


Offline
 Profile  
Top 
 Post subject: Re: I found a way to make loop capture slightly more usefull
PostPosted: Mon Dec 19, 2016 11:21 pm 
New member

Joined: Tue Jun 28, 2016 11:38 am
Posts: 7
Can anyone re-up the youtube video? :D


Offline
 Profile  
Top 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page Previous  1, 2



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: